Gurul echipei

DSC_0344

Numele meu este Otilia Panfil, sunt profesor de informatică la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” Onești și mentorul unei echipe aflate la prima participare în competiția internațională de robotică First Tech Challenge. Sunt absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București și înainte de a lucra ca profesor am lucrat 7 ani ca programator. Îmi place foarte mult să predau și cred că rolul unui profesor este să inspire, să motiveze și să îi încurajeze pe elevi să devină cea mai bună versiune a lor. Când am luat decizia să mă înscriu în competiție nu știam prea multe despre acest concept, dar am fost convinsă că datorez elevilor mei o experiență mai “altfel” față de ceea ce facem la școală zi de zi. Sunt tineri inteligenți, creativi, comunicativi și ambițioși și cred cu tărie că ei sunt inovatorii de mâine. După un sezon plin de provocări, am ajuns să înțelegem și să iubim conceptul FTC și suntem fericiți și onorați să participăm la această competiție.

Otilia Panfil

Mentor

Cunoaște gașca

cuctxtrvghv

Bună, străine! Numele meu e Willy! Am venit pe lumea asta cu misiunea de a explora Marte și de a îi descoperi secretele. Pentru asta trebuie să adun mineralele care se găsesc doar pe Planeta Roșie, care vor fi apoi analizate de prietenii mei, oamenii, și vor afla dacă putem locui acolo sau nu. În ceea ce privește personalitatea mea, sunt un pic dificil uneori. Să vedeți ce amuzant e când nu ascult de părinții mei; ohoo, mai ales atunci când merg la culcare pe neașteptate. Cu toate astea, sunt un pic timid atunci când cunosc oameni noi, dar mă adaptez repede. A, și îmi place pizza, chiar dacă nu face prea bine la circuite!

Willy Robotul

6 luni

Cei care știu în ce parte se înfiletează șurubul

DSC_0429-1-(trase)

Eu sunt Tudor şi am început să fac programare ca un hobby, dar cu timpul am început să petrec din ce în ce mai mult făcând asta. După cum probabil v-ați dat seama, acesta este principalul motiv pentru care am ales să fiu un membru al acestei echipe FTC. Consider că dezvoltarea personală este foarte importantă, dorința de evoluție făcând parte din „codul” nostru. Mai mult, cu toții ştim că tehnologia se dezvoltă rapid, aşa că a fi familiarizat cu acest domeniu poate fi util în viitor. Nu ştiam exact în ce mă băgam când am decis să intru în echipă, dar aveam încredere că m-aş bucura din plin de tot timpul petrecut alături de colegii mei de echipă. Am avut dreptate.

Dose

Tudor Tudose, 17 ani

Intrarea mea în echipa de robotică a fost destul de spontană. Să fac un film despre un robot suna aşa interesant încât nu am putut refuza să-mi ajut colegii. Curiozitatea mea creştea din ce în ce mai mult, aşa că am continuat să vin la întâlniri şi, în cele din urmă, am descoperit că îmi place mult să lucrez în acest domeniu. De asemenea, acesta vine în completarea marii mele pasiuni: jocurile video. Chiar dacă petrec mult timp jucându-mă pe calculator, îmi place să ies cu prietenii mei, să socializez şi să practic orice tip de sport.

Nicu

Nicușor Savin, 18 ani

DSC_0426-1-(trase)
DSC_0444

Bună, sunt Tudor și se pare că sunt un membru al acestei minunate echipe de robotică. Acest domeniu m-a impresionat mai mereu. Încă de mic copil am vrut să știu cum se construiește, cum se programează și cum se controlează creierul acestor mașinării sofisticate. Pe lângă robotică, iubesc și astronomia, fizica și muzica. Sper că echipa noastră să lase o amprenta frumoasă în această competiție și cine știe? Poate vom obține și niște premii. Baftă și distracție plăcută tuturor!!

Tudor Pricop

17 ani

Am fost mereu adeptul conceptului de dezvoltare personală și un convins priceput în ale tehnologiei încă din primii ani ai copilăriei. Îmi place să petrec timpul lucrând la sarcini de rezolvare a problemelor și îmi place să mă implic în activități legate de tehnologie. Mi-am petrecut o bună vreme căutând un motto care să mă ghideze în viață și să îmi proiecteze un fel de obiectiv pentru anii ce urmează.  Prin urmare, mă identific mult cu zicala: “fiți curioși, fiți îndrăzneți”, citat ce l-a ghidat pe Steve Jobs de-a lungul întregii lui vieți.

Mihai Toader

16 ani

DSC_0248
DSC_0372-1-(trase)

În timp ce încercam să elaborez acest mic paragraf despre mine, am ajuns la concluzia că nu e atât de ușor pe cât pare. Cred cu tărie că puterea, răbdarea și pasiunea sunt tot ce îți trebuie pentru a ajunge cât mai sus cu putință și să faci într-adevăr acea schimbare pe care ți-ai dorit-o cu atâta ardoare. Deși am fost crescută într-o comunitate atât de mică, nu mă opresc din a visa măreț. “Gândul mânuiește materia” este principiul care îmi ghidează percepția și zicala care m-a ajutat să înțeleg ce e cu adevărat important. Astfel, am decis să particip la FTC datorită faptului că este atât o experiență unică, cât și o provocare. Este un concurs care gravitează în jurul unui domeniu atât de semnificant și interesant cum e robotica, care în același timp mi-ar oferi oportunitatea să petrec timp de calitate atât cu mine însămi, cât și cu cei dragi.

Andreea Petrescu

17 ani

M-am alăturat echipei datorită pasiunii mele pentru roboți.  Încă de la o vârstă fragedă am fost interesat în acest domeniu și m-am alăturat echipei cu prima ocazie. Îmi plac toate activitățile în aer liber, fotbalul fiind sportul meu preferat.  De asemenea, iubesc să petrec timp cu prietenii mei și să creăm cât mai multe amintiri.  Sunt o persoană prietenoasă, unul dintre obiectivele mele principale fiind cunoașterea a cât mai multor oameni.

Andrei Voicu

17 ani

DSC_0329

Cei care știu a scrie un cod

De când eram foarte mică am fost fascinată de tot ce ține de tehnologie, așa că iată-mă aici, încercând să îmi îndeplinesc țelurile și să-mi transform visele în realitate. Am observat că pot sta în fața calculatorului ore în șir programând fără să mă plictisesc. Cred că asta este ceea ce mă face să-mi doresc să continui să mă dezvolt în domeniul IT. Sunt de părere că este necesar să găsesc ceva care să mă reprezinte 100%, și chiar dacă iubesc muzica, cântatul și scrisul, mă găsesc din ce în ce mai mult la IT. Pasiunea mea și ocazia ce mi-a fost oferită, aceea de a învăța ceva nou, într-un mod complet diferit, sunt cele care m-au făcut să intru în această competiție. Până acum, îmi place la nebunie!

Bianca Alexe

16 ani

Cei care știu să construiască o imagine

Am ales să fac parte din această echipă, deoarece suntem cu toții animați de aceleași valori: o dorința arzătoare de a învăța, de a ne dezvolta ca persoane, dar și de a contribui la dezvoltarea societății în același timp. Pasiunea vine întotdeauna însoțită de ambiția de a da tot ce este mai bun din tine și acesta este unul dintre motivele care ma face să ador această echipă. Coechipierii mei m-au învățat să privesc lucrurile într-o manieră pozitivă, chiar dacă lucrurile nu merg întotdeauna așa cum am plănuit și mi-au arătat că un eșec nu este un capăt de drum. Faptul că am înțeles importanța lucrului în echipă se datorează numai lor și de aceea le voi fi întotdeauna recunoscătoare.

Iulia Isaic

17 ani

Iuliaedit
Alexandra

Cine vrea să-i cunoască pe membrii echipei ar trebui să folosească telescopul Spitzel sau Hubble, atât de energici și strălucitori sunt. Sper că nu sună arogant, dar simt că ei luminează ziua tuturor prin entuziasmul și pasiunea arzătoare pe care au dezvoltat-o pentru roboți și tot ce ține de domeniul tehnologiei. Sunt niște oameni extraordinari pe care îi iubesc și care m-au ajutat să conștientizez faptul că nereușitele nu sunt un capăt de țară și ar trebui întâmpinate de cele mai multe ori cu un surâs pe față. Datorită lor m-am alăturat acestei echipe și le sunt recunoscătoare pentru toate experiențele dăruite. Poate ar trebui să menționez faptul că una dintre plăcerile mele este admirarea lucrurilor frumoase, așa că a mă uita la Willy se aseamănă destul de mult cu o vizită la Luvru.

Alexandra Ungureanu

17 ani

De când eram mică, visam să devin o prințesă, dar nu pentru castelele și bogățiile impresionante. Ce m-a impresionat a fost maniera grațioasă în care aceste personaje rezolvau problemele, dorința puternică de a-i ajuta pe ceilalți și curajul de a lupta cu monștrii necunoscutului. Pentru mine, FTC este zâna cea bună care mă aduce mai aproape de visul meu, forțându-mă să găsesc cea mai bună soluție, să fiu organizată și să-mi dezvolt valorile ce mi-ar plăcea să mă caracterizeze. Un grăunte de curiozitate, o super echipă, un imens munte de probleme și astfel începe un nou capitol al poveștii mele de prințesă în devenire…

Mădălina Dima

team leader, 17 ani

DSC_0317

Sunt o adolescentă creativă și prietenoasă. În timpul meu liber îmi place să citesc, ascult muzică rock, pictez, să îmi scriu propriile povești și să mă uit la filme și seriale TV. De asemenea, îmi place să ies cu prietenii, să vorbim și să râdem cât este ziua de lungă. Cred că tehnologia va avea un rol foarte important în viitorul apropiat și va ajunge să devină o unealtă uimitoare, dar periculoasă în același timp, cum este prezentată în romanele lui Dan Brown. Vreau să ajut la dezvoltarea acesteia într-o direcție bună, de aceea m-am înscris în clubul de robotică al școlii, locul unde mă distrez și învăț lucruri noi în fiecare zi. Roboții sunt uimitori și reprezintă viitorul nostru și, pentru că am fost întotdeauna interesată de acest domeniu, sper ca proiectul să ajute tehnologia să devină mai relevantă pentru oameni, dar să mă ajute să mă dezvolt ca persoană, de asemenea.

Karina Olaru

16 ani

Să fiu sinceră, nu știu ce m-a atras mai mult atunci când am intrat în echipă. Să fie oare gândul de a lucra cu o mână întreagă de elevi din liceu, majoritatea fiind chiar colegi de clasă, sau oare promisiunea că FTC, în întregimea lui, reprezintă alternativa de care avem atât de multă nevoie în liceele din România, astfel că trebuie și eu să o trăiesc și să o dau, la rândul meu, mai departe? Eu cred că ambele. Am 17 ani și multă energie. 🙂

Daria Andrioaie

17 ani

DSC_0458

Hei! Mă numesc Mara. Sunt destule cuvinte care m-ar putea caracteriza, însă două dintre ele pot rezuma tot ceea ce este de spus: energie și distracție. Am multe hobby-uri, dar pasiunea mea pentru volei este incomparabilă. Am ales să fac parte din această echipă deoarece consider că problemele sunt mai degrabă provocări decât piedici, dar de asemenea vreau să îmi descopăr orice abilitate pe care o dețin însă e încă ascunsă.

Mara Dascălu

17 ani