ZIUA I la naționale

22 martie

Sala Polivalentă București 

O zarvă țais

Multe tricouri colorate, fețe primitoare și acea atmosferă asemănătoare expozițiilor de tehnologie din  străinătate. Cam așa avem în minte imaginea primei zile a competiției FIRST Tech Challenge. Sala Polivalentă avea să găzduiască, pentru mai bine de 3 zile, 120 de echipe din toată țara, care mai de care mai originale. Prin “originale” ne referim la două lucruri. În primul rând la identitatea vizuală, pornind de la stand și activități, pentru că fiecare echipă de aici își amenajează propriul spațiu, și până la îmbrăcăminte și amintiri pe care le lasă celorlalte echipe: stickere, stegulețe, brățări și cine știe ce am mai văzut azi? În al doilea rând, ne referim la robot, fiecare echipă încercând să aducă un element inovator în construcția robotului lor.

Recunoaștem. La intrarea în Sală Polivalentă ne-a intimidat puțin tot acest val de energie, dar ne-am revenit repede. Ne cam place aici!

Șî noi ce-am făcut?

După cum probabil știți deja, echipei noastre îi este drag de vechile valori românești, așa că ne-am propus ca prin toată activitatea noastră să îmbinăm armonios vechiul cu noul. Atunci, o fi oare de mirare că ne-am luat iile pe noi și ne-am adus și prispa pe post de stand? Simpatici mai suntem! 🙂

Highlights of today

 

Toată competiția durează trei zile. Prima zi, adică cea de
astăzi, a fost dedicată atât interviurilor, care reprezintă practic primul
contact direct al fiecărei echipe cu jurații, dar și inspecției tehnice, adică
un control al roboților, pentru a se verifica dacă îndeplinesc criteriile concursului.

Interviul nostru a decurs destul de bine, am putea spune. Jurații au fost amabili și zâmbăreți în toate cele 10 minute pe care le-am avut la dispoziție ca să ne spunem povestea, ceea ce ne face să fim optimiști în legătură cu imaginea pe care ne-am creat-o.

Inspecția tehnică a decurs și ea la fel de bine. Robotul nostru nu a depășit 19 kg și dimensiunile de 45×45 cm, criteriile esențiale ale concursului, și nici nu a încălcat vreuna dintre celelalte reguli tehnice. Totuși, mai interesant decât toate astea e aspectul robotului. Se putea să nu fie și el decorat în stil tradițional? Nu se putea! 🙂

Ready for the fun part

Odată trecuți cu bine de aceste două formalități, am avut ziua liberă să ne împrietenim cu alte echipe (am prins astăzi toate accentele din țară) și să facem ultimele retușuri pe robot, astfel încât să fie în formă maximă la meciurile de mâine.

Acestea fiind spuse, ne declarăm super mulțumiți și obosiți după ziua de azi, iar dacă mai rezolvăm și mica mare problemă tehnică apărut subit, putem să dormim liniștiți și entuziasmați pentru ziua de mâine.

Noi revenim cu vești, iar voi rămâneți la fel de țais* ca până acum!

țais I. adj. invar. formidabil, excelent.II. interj. grozav! 

 

Dă sfoară-n țară 😉