REGIONALA Iași

Bianca Alexe

Lucruri ce ne pot schimba

Deși nu ne amintim să fi stat mai mult de 5 minute pe scaun, acum ne este dor de toată acea adrenalină dintre meciuri, când stăteam stresați, gândindu-ne la ce ar putea merge prost, în frunte cu deconectarea telefonului (jocul funcționează cu ajutorul a două telefoane: unul conectat la robot și unul la care sunt conectate două controlere). Poate ne-am gândit pe moment că acel stres era copleșitor, însă nu. Nu este. Este ceva special, ce se întâmplă mult prea repede. Lasă urme în sufletul și amintirea noastră. Ideea de echipa este ceva ce am învățat tot datorită acestei experiențe, pentru că în nicio altă circumstanță nu ne-am simțit atât de uniți de o echipă. Eram cu adevărat un grup: pierdeam sau câștigam împreună. Totul trebuia să fie ca un vals perfect, pentru că altfel, ne-am fi călcat unii pe alții pe picioare.

Împreună am reușit să ne calificăm la națională, iar fiecare membru al echipei a reprezentat un pilon în reușita noastră. 

Robotul nu a arătat mereu ca acum-un mini tanc de 12 kg, ci a trecut prin transformări ce au cerut o muncă asiduă și zeci de ore petrecute la școală. Efortul însă a meritat, pentru că în momentul în care numele echipei ne-a fost strigat, ne-am dat seama că suntem puternici împreună și putem reuși. Sentimentul din acel moment este greu de descris în cuvinte. Lucrurile parcă mergeau cu încetinitorul, în timp ce ne auzeam unii pe alții, strigând de la distanță, imbrățisându-ne, nemaiștiind cum să ne exprimăm. Atât de inimaginabil a fost, încât doar cei 11 care eram prezenți vom rămâne cu amintirea aceea inedită.

 

       Experiența aceasta ne-a făcut să ne conștientizăm punctele tari și punctele slabe, însă ne-a făcut să muncim mai mult. Ceea ce acum este foarte bun, va trebui să devină perfect, iar ceea ce acum a fost „o primă încercare”, în viitor va fi reprezentat de ore în șir de exercițiu. Învățăm din greșeli și învățăm să sperăm către infinit și înapoi, rămânând totuși ancorați de piulițe, tubulare și diverse software-uri. FTC este cu adevărat un concurs care este mai mult decât orice am întâlnit până acum, greu, dar extrem de inovativ și frumos. Iar spre încheiere, scriind aceste cuvinte, îmi amintesc încă o dată toate echipele, pe scenă și formând o mare lângă ea, strigând în cor „FTC”. Ceva ce întruchipează perfect ideea de echipă, de unitate și de ceea ce reprezintă de fapt First Tech Challenge  Un moment unic ce ne va rămâne în suflet, indiferent de toate hopurile peste care a trebuit să trecem de-a lungul acestor trei zile.

Dă sfoară în țară 😉